U župi Tolisa 63 krizmanika


U župi Uznesenja BDM u Tolisi svečano je, 17. travnja, upriličena podjela sakramenta svete krizme za 63 osnovca iz Tolise, D. Mahale, Matića, Ugljare i Kostrča.

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić predvodio je svečano misno slavlje i podijelio svetu krizmu. Koncelebrirali su osim gvardijana fra Maria Jurića i dekan Šamačkog dekanata fra Anto Pušeljić te desetak svećenika koji pastoralno djeluju u toliškoj i susjednim župama.

Na početku misnog slavlja dobrodošlicu kardinalu izrazio je gvardijan fra Mario. Riječi zahvale uputio je i vjeroučiteljima, kao i ravnateljima i nastavnicima, te pohvalno istaknuo kako je među krizmanicima veliki dio članova župnog, dječjeg i zbora mladih, čitača, ministranata i članova Frame.  

Kard. Puljić je u propovijedi krizmanicima poručio da njihovo opredjeljenje za Isusa Krista i Crkvu ne bude samo fraza i običaj, nego njihov život. "Time ćete više 'propovijedati', a vaš primjer će pokazati što je kršćanstvo i što je Katolička Crkva", kazao je i naglasio: "Teško mi pada što mnogi napustiše svoja ognjišta, neki prisiljeni ratom, a neki u želji da više imaju i više steknu. Odu u Europu i tamo izgube vjeru, stoga vama poručujem da je prevažno znati voljeti svoju vjeru, Crkvu i rodnu grudu gdje ste ponikli. Vrlo je bitno i odgajati se u toj vjeri, a prva škola vjere je obitelj i ona je Crkva u malom. Budite nam na ponos i da se nikada ne zastidimo vas."

Poslije homilije krizmanici su obnovili krsna obećanja i pristupili sv. krizmi.

Nakon mise upriličeno je fotografiranje te su uslijedila slavlja po obiteljima.

Ž.I. M. Jurić, KT