Sarajevo

Učenice iz Novog Travnika posjetile redakciju „Katoličkog tjednika“


Učenice iz župe Presveto Trojstvo iz Novog Travnika zajedno sa župnikom don Antom Ledićem 2. listopada, posjetile su prostorije „Katoličkog tjednika“ u Sarajevu, pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije.

Po dolasku u redakciju Katoličkog tjednika šest mladih župljanki: Nikolinu Tomić, Mariju Bilić, Andreu Šiško, Petru Čorić, Viktoriju Jelušić i Maristelu Čorić dočekali su djelatnici MCVN-a Miroslav Gracić, Davor Krajinović i Josipa Prskalo.


Susret je započeo upoznavanjem s članovima redakcije, a potom im je u briefing dvorani predstavljen  program medijske akcije Biti novinar jedan dan. Učenice su potom podijeljene u tri skupine. Nikolina i Marija zajedno s Josipom pisale su vijest, te su bile zadužene za čitanje teksta za video, i za uzimanje, odnosno davanje izjava. Andrea i Petra s Davorom su učile osnove fotografije te samostalno fotografirale, dok su Viktorija i Maristela kamerom uz Miroslavovo vodstvo bilježile kadrove medijske akcije.

Spomenimo i to da su mlade Novotravničanke prethodno posjetile i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., koji u suradnji s MCVN-om provodi projekt Škola volonterizma čiji je dio i spomenuta akcija Biti novinar jedan dan.

Nikolina Tomić i Marija Bilić/ KT