Veleposlanik Sabolić i generalni konzul Bandić posjetili Središnjicu Napretka


U četvrtak, 7. studenoga, Središnjicu HKD "Napredak" u Sarajevu posjetili su veleposlanik Republike Hrvatske u BiH mr. Ivan Sabolić te generalni konzul RH u Tuzli mr. Ivan Bandić gdje su se sastali s predsjednikom HKD Napredak dr. sc. Nikolom Čičom.

Sastanku su nazočili i članovi Središnje uprave HKD Napredak Venka Zorić te Josip Nikolić.

Ovom prigodom predsjednik HKD Napredak dr. Čiča zahvalio je uvaženim gostima na dolasku te ih upoznao s poviješću i djelovanjem HKD Napredak.

Na sastanku je također bilo riječi i o važnosti, te društvenoj ulozi koju ima HKD Napredak, a predsjednik Čiča je predstavio plan djelovanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak i podružnica, kroz buduće razdoblje.

Zatim se govorilo i o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka u promoviranju kulture i stipendiranju studenata što je i temeljna misija s kojom je Napredak i utemeljen davne 1902.

Predsjednik Čiča iskoristio je ovu prigodu i još jednom preko veleposlanika zahvalio za svu pomoć i podršku koju je hrvatska Vlada do sada pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini, javlja Ured za informiranje HKD "Napredak".

Dosadašnja suradnja HKD Napredak i Veleposlanstva RH ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom suradnje i u budućnosti.

Veleposlanik Sabolić i generalni konzul Bandić su čestitali predsjedniku i Središnjoj upravi na nedavnom imenovanju te im zaželjeli puno uspjeha u budućem radu.

KT