Orašje

Volonterska akcija – suradnja s vrtićem „Pčelica“


Nakon uspješne suradnje NCM „Ivan Pavao II.“ i Srednje strukovne škole Orašje, ove godine u sklopu projekta „Škola volonterizma“, učenici su odlučili aplicirati na natječaj za volontersku akciju, te pomoći vrtiću „Pčelica“.

Volonterska akcija koju su nazvali Mali kreativci zaslužuju priliku stvarati svoja remek djela imala je za cilj, u suradnji s osam volontera i uz pomoć prof. Jasne Ivić, pomoći zajednici i najmlađima da uz kupljeni materijal za likovni i kreativni rad obogate djelovanje vrtića.

Tako su volonteri kupili potrebni materijal, posjetili vrtić, te uz uručenu donaciju proveli vrijeme s djecom uz pregršt pjesme i igre, ali i realizirajući mnoge sportske i zabavne aktivnosti u dvorištu vrtića.

Kako će ova akcija pomoći mališanima iskazati svoju kreativnost i talente, ali i djelatnicama vrtića na što lakši i mališanima pristupačniji način obrađivati pojedine teme, pokazao je susret volontera i djece vrtića Pčelica koji nisu skidali osmijeh s lica i krili oduševljenje ovom volonterskom akcijom učenica Srednje strukovne škole Orašje.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. na financijskoj podršci kroz projekt Škola volonterizma kojeg realiziraju u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, kao i ravnateljici, odgajateljicama dječjeg vrtića Pčelica. Posebnu zahvalnost dugujemo i učenicama Srednje strukovne škole Orašje koji su prepoznali važnost volonterskog djelovanja i usudili se dio svog slobodnog vremena pokloniti onima na kojima svijet ostaje.

Jasna Ivić/ KT