Orašje

Zahvala za Misijsku godinu i Izvanredni misijski mjesec listopad


U crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju održano je u nedjelju, 27. listopada misno slavlje i zahvala Gospodinu za Misijsku godinu i listopad Izvanredni mjesec misija.

Na početku mise tri kandidata za krizmu, u znak zahvalnosti za Božju dobrotu i za dar molitve i vjere na završetku Izvanrednog misijskog mjeseca listopada, prenijela su globus prikaz Zemlje, stavljajući ga pred oltar, a jedan od kandidata za krizmu izrekao je zahvalnu molitvu za župu slijedećim riječima: "Našu župnu zajednicu blaženog Alojzija Stepinca u Orašju učini sličnoj Tebi, a posebno nas mlade i djecu učini misionarima mira, praštanja, bratstva i darovane ljubavi. Otvori naša srca problemima svijeta. Želimo Ti pomoći da stvoriš novi svijet. Pomozi nam da primamo ljubav Boga Oca, koju si ti pokazao čovječanstvu. Ohrabri nas da zajedno s mladima i djecom diljem svijeta učinimo hrabar iskorak u produbljivanju misijske svijesti, razmišljanja i življenja te da upoznamo i jačamo svoju vjeru, iz koje će izrasti i naše misijsko djelovanje kao stil života, na što nas i poziva geslo ove misijske godine Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu."

Prije završnog misnog blagoslova djeca su izmolili zajedno ispred oltara molitvu pape Franje za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

Također, u subotu, 26. listopada upriličeno je misno slavlje i pobožnost molitve krunice za Domovinu. Pobožnost molitve krunice predmolili su ministranti, kandidati za prvu pričest i krizmu. Prije krunice izmoljena je ispovijest vjere Hrvata katolika, a nakon krunice izmoljena je prigodna molitva Gospi za Domovinu te su upućeni zazivi hrvatskim svecima i blaženicima.

Također, u mjesecu listopadu nakon nedjeljnih svetih misa i svakim radnim danom nakon večernjih svetih misa redovito je moljena molitva pape Franje za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

U misjskom tjednu, za vrijeme večernjih misa u crkvi se uglavnom molila misijska krunica, uz euharistijsko Klananje i molitvu za misionare i misije.

U petak, 18. listopada 40-ak, učenika od prvog do devetog razreda osnovne škole, s župnikom fra Bonom Kovačevićem prvi puta pridružili su se djeci iz 80 zemalja, u molitvenu akciju Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir, a na Misijsku nedjelju, djeca svih uzrasta župe i vjernici molili su za naše misionare i misionarke koji žive i djeluju na različitim kontinentima žrtvujući se za svoje bližnje, da se u njima nikada ne bi ugasio plamen vjere, nade i ljubavi.

KT