Započele mise zornice u Radunicama


Kao priprava za patron župe u Radunicama nadomak Žepča, 17. srpnja započele su svete mise zornice u 6:00 sati. One će biti slavljene sve do 25. srpnja, tj. do pred blagdan Sv. Ane, nebeske zaštitnice ove župe.

Prvoga dana, uz župnika vlč. Iliju Orkića, na misi su suslavili: vlč. Josip Jelić, župnik u Maglaju i vlč. Vladimir Pranjić, župnik u zeničkoj župi Sv. Josipa.

Većina hodočasnika već u 5:00 h krene od svojih domova, kako bi prije 6:00 h stigli do crkve i obavili osobnu pobožnost Sv. Ani, koju posebno časte majke i trudnice.

Gledano statistički, na početku na zornicama bude 50-ak osoba, a s vremenom broj raste te bude i više od 100.

Ove godine se Radunice posebno pripremaju proslaviti patron i započeti jubilarnu godinu – 150. obljetnicu župe.

Planirano je da ove godine misu na patron predslavi provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, budući da su kroz 40 godina ovu župu vodili franjevci.

Iz Radunica su brojna duhovna zvanja, pa će i za njih biti prilika da se susretnu. Tako je već postala tradicija da se dan poslije Sv. Ane, to jest 27. srpnja oni susretnu i obnove svoje zajedništvo.

Inače, zadnje tri godine župna crkva je u procesu obnavljanja. Želja je do velikog jubileja obnoviti crkvu i napraviti župne misije, koje su predviđene za listopad ove godine.

I.O./KT