Zenica

Završen još jedan „Adventfest“


Na Četvrtu nedjelju došašća, 22. prosinca, u župi Sv. Josipa u Zenici završen je još jedan „Adventfest“. Prikupljena sredstva bit će namijenjena najpotrebitijim članovima župe.

Već tradicionalna karitativno-humanitarna akcija za vrijeme došašća po 12. put održana je u ovoj zeničkoj župi. Svake nedjelje poslije jutarnje i pučke svete mise mladi volonteri prodavali su različite proizvode: čestitke, koje su sami napravili, pšenicu, kuhano vino, rakiju, suhe kolačiće i čaj, a sav prihod bit će proslijeđen najsiromašnijim članovima župne zajednice.

Zajedničkim snagama mladi župe praćeni župnikom vlč. Marinom Marićem te sestrama uršulinkama uspješno su realizirali još jedan Adventfest kojega je pokrenuo bivši župnik preč. Vladimir Pranjić s idejom da potakne angažman mladih osoba kako bi oni odvojili dio svoga vremena te se stavili u službu onih koji su u najvećoj potrebi.

Osim duhovne priprave za Božić, koja se ogledala i u sudjelovanju na Adventfestu, vrijeme došašća u ovoj župi pratila je i ona materijalna obnova. Tako je zahvaljujući donatorima i dobročiniteljima uređeno župno dvorište, crkva je izvana osvjetljena novom rasvjetom te je ponovno obojena fasada.

KT