Garevac

Župnik Brajinović proslavio 40 godina misništva


U župi Garevac nadomak Modriče, 5. srpnja, župnik vlč. Filip Brajinović proslavio je 40. obljetnicu misništva. Župljani su ga tom prigodom nakon svete mise iznenadili svečanom večerom.

Na misi tijekom koje je, kako javlja posavina.org, župnik Brajinović proslavio svoja četiri desetljeća u svećeničkoj službi, sudjelovalo je desetak svećenika, a nazočni su bili i članovi obitelji slavljenika, kao i brojni gosti i župljani župe Marije Majke Crkve u Garevcu.

Za ovu zgodu prijatelji su vlč. Filipu darovali i posebno izrađenu štolu, a čast da mu je uruči pripala je mons. Niki Ikiću, profesoru dogmatike na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Nakon mise župljani, predvođeni Petrom Gagulićem, Ivanom Marićem i Vladom Tokićem Dikačom, priredili su svečanu večeru za sve nazočne, a bilo je više od 100 osoba.

Župnik Filip koji u Garevcu djeluje već 14 godina nije krio zadovoljstvo što su ga župljani Garevca, ali i gosti iz Čardaka, Gornje Dubice, Odžaka i Vojskove, iznenadili svojim dolaskom i zajedništvom na svetoj misi i domjenku.

Inače, vlč. Filip Brajinović je rođen 27. lipnja 1950. u Gornjoj Dubici, od oca Bariše i majke Antonije rođ. Jeleč. Osnovnu školu završio je u rednom mjestu, srednju u Križevcima, a teologiju u Sarajevu, gdje je zaređen za svećenika 1977. Premda je već duže vrijeme obilježen bolešću zbog koje mora redovito ići na dijalizu, uvijek odiše vedrinom, svećeničkom smirenošću i gostoljubivošću.

Njegova generacija 1977. imala je 12 bogoslova koji su postali svećenici, tako da su ovaj jubilej proslavili u različitim mjestima počevši od Sarajeva preko Mostara i Boke Kotorske pa do ravne Posavine.

Više informacija ovdje

KT