Rijeka

Blagdani s izbjeglicama iz Afganistana


Za Božić su riječki nadbiskup Ivan Devčić i rektor katedrale Sv. Vida mons. Matija Matičić ugostili u Rijeci izbjeglice iz Afganistana.

Za božićne blagdane riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i rektor katedrale Sv. Vida mons. Matija Matičić ugostili su u katedrali izbjeglice iz Afganistana.

U ovoj gesti gostoprimstva pomoć u organizaciji pružila im je Isusovačka služba za izbjeglice iz Zagreba. „Od dolaska na Badnjak 24. prosinca do povratka u Zagreb 27. prosinca dragi gosti zadržali su se u razgovoru i druženju s nadbiskupom, a  s rektorom i suradnicima razgledali su Rijeku i Opatiju. Središnji događaji njihova posjeta bili su misa polnoćka i božićna misa na kojima su sudjelovali te ih je nadbiskup javno pozdravio i zamolio vjernike da ih podrže u molitvenom i svakom drugom pogledu, te se druženje nastavilo za bratskim stolom“, stoji na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

„Naši gosti vratili su se puni dojmova u Zagreb svjedočeći da nikada neće zaboraviti ovaj Božić“, rekao je mons. Matičić. Istaknuo je da je upravo to smisao Božića da pomažemo jedni drugima, da utjelovljenu Ljubav prepoznajemo jedni u drugima, a posebno u najpotrebitijima i zaželio da u tom smislu Božić bude svaki dan.

KT