Zadar

Čestitka predsjednika HBK nogometnoj reprezentaciji i izborniku Daliću


Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je, 12. srpnja, čestitku igračima Hrvatske nogometne reprezentacije i izborniku Zlatku Daliću.

„Ne trebam vam ni govoriti koliko ste dobra učinili i radosti posijali svojom odabranom ekipom nogometaša i stručnim stožerom tijekom Svjetskoga prvenstva ove godine u Rusiji. Oduševili ste sve u Domovini i diljem svijeta svojim rezultatom i sportskim zauzimanjem na terenu. I nadasve, timskom igrom i zajedništvom koje je 'zračilo i preko malih ekrana' te urodilo plodom i zapaženim uspjehom. Nikakvo čudo što su vas podržavali ne samo naši vjerni navijači, već i publika iz 'protivničkih klubova'“, naglasio je nadbiskup, prenosi IKA.

„Čestitam od srca i želim da istim žarom, kompetentno i oduševljeno, ali i s osjećajem skromnosti i poniznosti (kako vas potiče i ohrabruje vaš izbornik) idete ususret konačnom finalu koji je kruna Vašega rada, vježbe i zajedništva“, istaknuo je mons. Puljić.

Podsjetio je i kako je u poruci prije mjesec dana papa Franjo naglasio da je „sport bogati izvor vrijednosti i kreposti koje nam pomažu bez straha otkrivati vlastite granice i boriti se iz dana u dan biti boljim ljudima“.

„Budući da je 'sport povlašteni prostor susreta, lišen razlika u rasi, spolu, religiji ili ideologiji', on rađa 'radošću u natjecanju i postizanju skupnoga cilja'. A funkcionira, veli papa Franjo, kao 'katalizator zajedničkoga iskustva'. Dok vam od srca čestitam na prijeđenom hodu napora, žrtve, truda i uspjeha, želim neka vas na putu prema finalu, kao i u čitavom daljnjem vašemu životu, prati taj 'katalizator zajedništva' kojim ste osvojili simpatije svijeta. Upućujem vam iskreni pozdrav uz popratnu skromnu molitvu i blagoslov od Gospodina. I obećavam i u nedjelju biti u duhu s vama“, poručio je predsjednik HBK nogometašima i izborniku.

KT