Zagreb

Dalić: Na Prvenstvo smo otišli s jakom vjerom i skromnošću


Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, izravno se javio u posebni program HKR-a.

Tijekom javljanja u posebni program Hrvatskog katoličkog radija izbornik Dalić izrazio je zahvalnost Bogu što je dao našoj reprezentaciji snage da ostvari taj povijesni rezultat. „Moramo biti zahvalni dragome Bogu na ovome što nam je dao i presretni“, izjavio je Dalić. Rekao je kako su nogometaši i posebice on otišli na Prvenstvo s jakom vjerom i skromnošću.

„Išli smo korak po korak. Čovjek mora imati neki cilj i vjerovati i stajati iza njega. Pokušao sam prenijeti na naše igrače onu snažnu poruku da se 'u dobrome ne uzvisi, a u lošemu ne ponizi'. Uvijek smo bili ti koji smo htjeli dobro i samo pozitiva. Mislim da je kod nas i previše negative u svim tim segmentima i u cijelome društvu. Mi smo nastojali biti pozitivni i to nas je održavalo. Hvala dragome Bogu da nam je dao snage. Mi moramo biti zahvalni, iako smo tužni zbog drugog mjesta, ali moramo biti zahvalni dragom Bogu na ovome što nam je dao“, izjavio je prijepodne za HKR izbornik Dalić.

„Puno smo napravili. Ovo je prelijepa stvar. Hvala svima koji su bili uz nas, koji su nas pratili, koji su bili naša podrška, naša snaga i naš motiv u Rusiji“, poručio je hrvatski izbornik, prokomentiravši da je ipak ostao žal za jučerašnjom utakmicom da nisu osvojili Svjetsko prvenstvo, a mogli su.

„Da nam je netko ponudio da budemo drugi prije početka prvenstva mi bismo prihvatili, ali razvoj situacije nam daje za pravo da imamo za čime žaliti. Ali kad smo vidjeli kako se hrvatski narod u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i dijaspori veseli, kako slavi, kako su sretni, onda smo mi svi zajedno sretni i ponosni“, poručio je Dalić, prenosi IKA.

KT