Dobitnici nagrada i priznanja Hrvatskoga društva katoličkih novinara


Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodjeljuje nagrade i priznanja u prigodi 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koji će se obilježiti u petak, 22. svibnja na YouTube kanalu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Predsjednica Hrvatskoga društva katoličkih novinara dr. Suzana Peran

Predsjednica Hrvatskoga društva katoličkih novinara dr. Suzana Peran

Dobitnik nagrade za životno djelo je don Anton Šuljić – za dugogodišnje kvalitetno novinarsko, publicističko, uredničko i izdavačko djelovanje u širenju Radosne vijesti putem medija, prenosi IKA.

Dobitnica godišnje nagrade je Ines Grbić – za zauzeto i prepoznatljivo novinarsko djelovanje u različitim katoličkim glasilima te promicanje suradnje na području medija.

Posebno priznanje dobiva prof. dr. fra Šimun Šito Ćorić – za dugogodišnji rad u promicanju tema uz hrvatsko iseljeništvo u medijskom prostoru.

Nagradu za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem prima Udruga Studentski katolički centar Palma – za stranicu www.skac.hr.

Priznanja o obljetnicama dobivaju Kršćanska obiteljska revija Kana za 50 godina izlaženja; Glasilo Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj Movis za 50 godina izlaženja; Pastoralno-informativni list hercegovačkih biskupija Crkva na kamenu za 40 godina izlaženja; Časopis za Hrvate katolike Zornica nova za 30 godina izlaženja; Glasilo Salezijanske obitelji Don Bosco danas za 30 godina izlaženja; Katolički list Zvonik za 25 godina izlaženja; List đakovačkih bogoslova Pozic za 25 godina izlaženja i Radio Marija Bosne i Hercegovine za 10 godina emitiranja.

Dobitnici priznanja za kvalitetan novinarski rad u otežanim okolnostima u doba pandemije COVID19 i posljedica razornoga potresa koji je pogodio Zagrebačku nadbiskupiju su Hrvatski katolički radio, Medijske kuća Laudato i Radio Marija Hrvatska.

Obilježavanje 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija i okrugli stol „Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike“ održat će se u petak, 22. svibnja u 17 sati na YouTube kanalu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Tom će prigodom predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija hvarski biskup Petar Palić dodijeliti nagradu Hrvatskoga društva katoličkih novinara za životno djelo, a nagrađeni će uime svih dobitnika priznanja i nagrade Društva izreći zahvalu.

J.Vr.KT