Hrvatska

HKR i apostolski nuncij Lingua molitvom krunice odgovorili na Papin poziv


Djelatnici HKR-a su 19. ožujka u 21 sat molili uživo otajstva svjetla krunice u zajedništvu s apostolskim nuncijem u RH mons. Giorgiom Linguom. Ovim molitvenim zajedništvom sa slušateljima odgovorili su na poziv pape Franje da se te večeri moli upravo ova krunica.

Zajedništvo s Papinim predstavnikom u Hrvatskoj bila je prigoda i za duhovno zajedništvo sa Svetim Ocem koji je službu Petrova nasljednika preuzeo upravo na blagdan Sv. Josipa 2013.

Papa Franjo se tijekom obraćanja vjernicima u srijedu 18. ožujka pridružio pozivu talijanskih biskupa “koji su u ovoj izvanrednoj zdravstvenoj situaciji potaknuli na molitvu za cijelu zemlju”. Svaka obitelj, svaki vjernik, svaka redovnička zajednica, neka se svi duhovno ujedine u četvrtak u 21 sat u molitvi otajstava svjetla krunice.

Mons. Fabijan Svalina, ravnatelj HKR-a u uvodu krunice rekao je da je ova molitva “odgovor  Hrvatskoga katoličkog radija koji rado prihvaća poziv Svetog Oca, ali osluškuje i želju svojih slušatelja da duhovno budemo povezani u istom trenutku u danu. Kako kaže Papa, molimo Nebesku Majku ‘da posebno čuva našu obitelj, naše obitelji, posebno bolesne i osobe koje skrbe za bolesne: liječnike, medicinske tehničare, medicinske sestre, volontere koji riskiraju život u toj službi.’ Danas, na svetkovinu Sv. Josipa, zaštitnika našega hrvatskog naroda, s velikim žarom molimo da ovo vrijeme tjeskobe za nas postane i vrijeme oslonca na Božja obećanja, po primjeru Sv. Josipa koji je ljubio Boga i zbog njega Mariju”, istaknuo je mons. Svalina. Molitva krunice, osim u programu HKR-a, mogla se pratiti i putem video streama na Facebooku HKR-a.

Djelatnicima HKR-a u studiju u molitvi se pridružio i mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, drugi savjetnik Apostolske nuncijature u RH, piše ika.

KT