Hodočašće policije i vojske u ludbreško svetište


U sklopu vjerskih programa "Dani ludbreške Svete nedjelje” u petak 30. kolovoza održano je jubilarno 20. hodočašće hrvatske policije i vojske te župa: Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Vinica, Rasinja i Zrinski Topolovec.

Foto: ika.hr

Foto: ika.hr

Nakon tri jutarnje mise za hodočasnike iz susjednih župa, središnje euharistijsko slavlje toga dana predvodio je mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij. Euharistijskom slavlju prethodila je procesija policijskih i vojnih službenika i svećenika s pobožnošću križnoga puta u ludbreškom svetištu. Hodočastili su djelatnici pet policijskih uprava sa sjevera Hrvatske: PU varaždinske, PU međimurske, PU krapinsko-zagorske, PU koprivničko-križevačke i PU bjelovarsko-bilogorske. Njima su se pridružili i pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske vojske koji su od kraja prošle godine ponovno smješteni u varaždinskoj vojarni u Optujskoj ulici.

Prije početka misnog slavlja sve je hodočasnike pozdravio domaćin, mons. Josip Đurkan, župnik i upravitelj svetišta, javlja ika.hr.

Na kraju mise riječi zahvale uputio je vlč. Ivica Horvat, kapelan Policijske kapelanije Svetog Jurja mučenika PU varaždinske.

"Hodočašće je uvijek prilika da se iskusi novi poticaj kako bi se moglo odgovoriti na sadašnje prilike života i lakše nositi s njima znajući da je s nama Božji blagoslov", rekao je na kraju mise vlč. Horvat.

KT