Split

Inicijativa za danonoćno euharistijsko klanjanje u Splitu


U petak 21. kolovoza na razgovor u Nadbiskupski ordinarijat u Splitu došao je o. Justo Lofeuda član francuske družbe Misionara Presvete euharistije iz Argentine.

Foto: smn.hr

Foto: smn.hr

U njegovoj pratnji bio je salezijanac don Mirko Barbarić, župni vikar u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu koji mu je prevoditelj i pomoćnik. Budući da je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić bio spriječen, na razgovor ih je primio pastoralni vikar don Nediljko Ante Ančić.

Svrha posjeta bila je upoznati nadbiskupa s inicijativom o. Justa da u župama grada Splita svećenicima i vjernicima izloži svoj plan uspostave trajnog euharistijskog klanjanja, pronađe dovoljno vjernika klanjatelja te ih formira kako bi se u prikladnoj kapeli ili crkvi moglo pokrenuti danonoćno klanjanje. Za ostvarenje tog pastoralnog pothvata potrebno je, dakako, odobrenje i potpora mjesnog ordinarija koju će nadbiskup zacijelo dati, navedeno je na mrežnoj stranici nadbiskupije.

Spomenimo kako o. Justo već godinama djeluje kao misionar euharistije u različitim europskim zemljama poput Poljske, Mađarske, Rumunjska, a u Hrvatsku je navraćao više puta te je u Rijeci i Dubrovniku već uspio uspostaviti trajno euharistijsko klanjanje pred Presvetim (adoratio perpetua).

J.P., KT