Kard. Puljić predslavio euharistiju prvoga dana TPT-a


Prvoga dana 58. teološko-pastoralnog tjedna u Zagrebu euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Fotografija preuzeta s ika.hr

Fotografija preuzeta s ika.hr

Koncelebrirali su predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, riječki nadbiskup Ivan Devčić, varaždinski biskup Josip Mrzljak, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, vojni ordinarij Jure Bogdan, šibenski biskup Tomislav Rogić i zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, dekan KBF-a dr. Mario Cifrak, rektor Međubiskupijskog sjemeništa Matija Pavlaković, te stotinjak svećenika-sudionika TPT-a.

U homiliji kard. Puljić upitao je svećenike „što je izvor naše radosti ima li na ovoj zemlji išta svetije od hostije, od Isusa, od njegove riječi koju naviještamo, od sakramenata koje dijelimo? I znamo li se tome radovati?»

«Ako smo srcem prionuli uz te svetinje, to će nas ispunjati radošću, a ako nismo, to nam postaje teret, opterećenje, jer ono čemu se radujemo to nas ispunja. To nam je izvor snage, a ako se tomu ne znamo radovati, onda nam svetinje postanu teret koji moramo nositi", rekao je vrhbosanski nadbiskup i pozvao okupljene da „svaki puta kada pristupimo oltaru, svetohraništu, evanđelju, ispovjedaonici, radujmo se tomu poput Davida.

Osvrćući se pak na evanđeoski odlomak posvijestio je kako su najbliža Isusova rodbina oni koji vrše volju Božju, Njegovu Riječ slušaju.

Kako javlja ika.hr euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličao zbor Instituta za crkvenu glazbu Albe Vidaković KBF-a.

KT