"Koronavirus" ušao u varaždinski kapucinski samostan


"Koronavirus" ušao je u varaždinski kapucinski samostan. Gotovo svi fratri i postulanti pozitivni su na testiranju, a za sada nitko nema teške simptome.

Zbog toga je samostan do daljnjega zatvoren i svi redovnici su u karanteni. Mise se odvijaju po redovnom rasporedu jer je varaždinski biskup mons. Bože Radoš organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto kapucina.

Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba. Vjeronauk je do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti. Pozvani su vjernici koji su unazad tjedan dana bili na misi u crkvi da pripaze na moguće simptome, objavljeno je na mrežnoj stranici župe Sv. Vida u Varaždinu, a prenijela je ika.hr.

Gvardijan samostana fra Mijo Šarčević u izjavi za Hrvatski katolički radio rekao je da je 15. listopada jedan mlađi fratar imao blago povišenu temeperaturu, otišao je na testiranje i test je bio pozitivan. Sutradan su svi iz samostana, sedam fratara i pet postulanata otišli na testiranje, a samo dvoje nije pozitivno.

Fra Mijo je zahvalio biskupu Radošu i provincijalu kapucinske provincije fra Juri Šarčeviću na brizi te svećenicima koji su došli u ispomoć. Kaže da ih zovu dobri ljudi i nude pomoć.

Ž.I., KT