Split

Kršteno 174 djece u obiteljima s četvero i više djece


U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji 2018. godine kršteno je 174 djece u obiteljima s četvero i više djece.

Foto: SMN

Foto: SMN

Od toga je bilo jedno krštenje trojki (drugo, treće i četvrto dijete), sedam krštenja blizanaca (treće i četvrto dijete), 112 krštenja četvrtog djeteta, 37 krštenja petog djeteta, 13 krštenja šestog djeteta, jedno krštenje sedmog djeteta, dva krštenja osmog djeteta te jedno krštenje desetog djeteta, izvijestili su iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

O krštenju djeteta u obitelji s četvero i više djece, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić upućuje obitelji čestitku, prigodnu knjigu s osobnom posvetom kao i novčani dar. U 2018. na taj način darovano je obiteljima 384 500 kn.

Također, nedavno je Caritas Nadbiskupije donio rješenja i podijelio 75 stipendija za ovu školsku i akademsku godinu. Od toga je 38 stipendija za studente u iznosu od 1 000 kn mjesečno, te 37 stipendija za srednjoškolce u mjesečnom iznosu od 700 kn. Time je za stipendije predviđeno ukupno 559 800 kn.

„Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno sa svojim Caritasom želi sustavno pomagati i biti blizu obiteljima koje su otvorene daru života. Projekt dara prigodom krštenja obiteljima s brojnom djecom započet je 2002. Jednako tako, budući da je kvalitetno obrazovanje i dobar odgoj ključ uspjeha i put boljitka, kako pojedinca tako i našega društva u cjelini, Nadbiskupija pomaže studentima i učenicima u njihovom školovanju te već dugi niz godina provodi stipendiranje preko Caritasa Nadbiskupije“, istaknuli su iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

KT