Brnaze kod Sinja

Nadbiskup krstio šesto dijete obitelji Čarić


Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodio je 29. listopada zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama gdje je krstio Ivana Pija Čarić.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodio je 29. listopada zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama kod Sinja (župa Gospe Sinjske) i predvodio misno slavlje tijekom kojeg je krstio dječaka Ivana Pija, šesto dijete u obitelji Željka i Ivanke Čarić.

U crkvi Sv. Nikole Tavelića u koncelebraciji su bili fra Antonio Mravak, voditelj zajednice Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, fra Ivan Norac-Kljajo, ispovjednik u Svetištu Gospe Sinjske, te don Gabriel Kamber, nadbiskupov tajnik. Misno slavlje uveličali su članovi dječjeg i mješovitog zbora iz Brnaza pod ravnanjem Jelene Mihaljević.

U propovijedi nadbiskup je istaknuo kako je ljubav prema Bogu temelj naših odnosa u svakodnevnom životu. „Ljubav prema Bogu potiče čovjeka da gradi iskrene odnose koji se temelje na iskrenosti i povjerenju prema bližnjemu i onome koji je od nas drukčiji. Opasnost koja umanjuje ljubav i ugrožava čovjekovo dostojanstvo je napast ravnodušnosti... Čovjekova ravnodušnost zatomljuje milost ljubavi koju je utisnuo Bog u čovjekovo srce. Tada čovjek postaje samome sebi dostatan, zaboravljajući Isusovu zapovijed da ljubimo Boga i svoga bližnjega. Potrebno je upoznati školu ljubavi. Ona se nalazi u obitelji“, rekao je nadbiskup.

Govoreći o svetosti i dostojanstvu obitelji nadbiskup je naglasio da je ona prenositeljica i čuvarica vrednota za Crkvu i društvo. Na kraju propovijedi pozvao je okupljene vjernike da čuvaju i mole za svetost kršćanskih obitelji da čuvaju dar života od začeća do smrti.

Na završetku misnoga slavlja nadbiskup je obitelji Čarić udijelio prigodni dar i čestitao zajednici vjernika u Brnazama na novome članu kojem se raduje cijela Crkva. Fra Antonio Mravak zahvalio je u ime cijele zajednice nadbiskupu što je pohodio zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama i što ju je ohrabrio na njezinom vjerničkom putu, stoji na mrežnoj stranici Splitsko-makarske nadbiskupije.

KT