Dubrovnik

Napretkova delegacija na Festi Sv. Vlahe


Napretkova delegacija, predvođena predsjednikom Napretka mons. prof. dr. Franjom Topićem, boravila je u Dubrovniku tijekom Feste Sv. Vlahe.

Uz crkvene svečanosti u Dubrovniku je u te dane organiziran i niz svjetovnih manifestacija, namijenjenih stanovništvu i turistima, a istima je nazočio i čitav državni vrh Republike Hrvatske, priopćio je Napredak.  

Drugi dan trodnevne posjete Gradu Dubrovniku prof. Topić i predsjednik Stegovnog suda HKD-a Napredak mr. don Luka Brković koncelebrirali su na svečanom misnom slavlju u dubrovačkoj katedrali, a koje je predvodio hvarski biskup mons. Petar Palić.

Svečanom misnom slavlju su također nazočili i najviši zvaničnici Republike Hrvatske, predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković, te mnoge druge visoke zvanice, s kojima se i predsjednik Napretka tijekom posjeta Dubrovniku i susreo.

Svoj posjet Dubrovniku delegacija Napretka je iskoristila i za susret s Upravom Napretkove podružnice Dubrovnik koju predvodi predsjednik mr. Marin Ivanović. Sastanku su bili nazočni i tajnica Napretkove podružnice Marijeta Radić, mr. Ivan Prce i član Uprave dr. don Stanko Lasić. Razgovarali su o radu podružnice, pitanjima koja su bitna za rad podružnice i drugim temama koje se tiču cijeloga Napretka.

Delegacija Napretka kojoj se pridružio i mr. Ivanović, te Marijeta Radić bila je i u zajedničkom službenom posjetu gradonačelniku Grada Dubrovnika Mati Frankoviću.

KT