Nastavak misa na engleskome jeziku u Zagrebu


U zagrebačkoj župnoj crkvi Svetoga Blaža u nedjelju 4. listopada proslavljena je prva misa na engleskom jeziku nakon ljetne stanke, objavila je Zagrebačka nadbiskupija.

Misa na engleskom u crkvi Sv. Blaža u Zagrebu  Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Misa na engleskom u crkvi Sv. Blaža u Zagrebu Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Misu je predslavio vlč. Anđelko Katanec, župnik in solidum i povjerenik za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije.  Liturgijsko pjevanje predvodio je glazbeni sastav Amorose koji je nepromjenjive dijelove mise pjevao na latinskom, a ostale popijevke na engleskom jeziku. Na misi se je okupilo 50 vjernika koji žive u gradu Zagrebu i bližoj okolici, a dolaze iz SAD-a, Australije, Brazila, Južne Koreje, Filipina, Poljske i od drugdje, IKA.

Zajednica vjernika stranaca okuplja se u crkvi Svetoga Blaža od studenoga prošle godine, kada su se počele slaviti i mise na engleskom jeziku. Uz to organizirana su i mjesečna druženja, Biblijska skupina, zbor, hodočašća kao i kateheza za primanje sakramenta svete potvrde. Mnogi aktivni članovi otišli su iz Hrvatske zbog posljedica pandemije i potresa, ali i dalje postoji potreba za pastoralnom brigom za strance jer njihov broj na području Zagrebačke nadbiskupije raste i u ovim izazovnim okolnostima.

Mise za strance i sve govornike engleskoga jezika slavit će se nadalje svake nedjelje u 12:30  u crkvi Svetoga Blaža (Prilaz Gjure Deželića 64).

J.Vr.,KT