Zagreb

Novi broj lista posvećenog Drinskim mučenicama


Vicepostulatura blaženih Drinskih mučenica objavila je novi, 18. broj Informativnog biltena Vicepostulature Drinske mučenice.

Bilten posvećen Bl. Juli Ivanišević i četirima susestarama započinje uvodnikom vicepostulatorice s. M. Ozane Krajačić koja pod naslovom Biti čuvari bližnjega ističe važnost čuvanja sebe i drugih u vjeri i pouzdanju u Božje naume.

U rubrici U hodu s Crkvom doznajte o novim mučenicima Crkve i najmlađim svecima nemučenicima te pročitajte tekstove o Svjetskom danu siromaha (Krešo Bello) i vjeri Sv. Josipa (Ivan Babić).

Bilten također donosi promišljanja o blaženicama: Nježnost – odlika snažnog duha novakinje s. M. Karle Mandić, Drinske mučenice – blago vjere p. Antona Štrukelja i Bio je štovatelj Drinskih mučenica Kreše Bella.     

Ljubica Pribanić napravila je intervju s umirovljenom učiteljicom Antonijom Dokuš rodom iz sela Samarica podno Moslovačke gore. Ta je zauzeta vjernica progovorila o svojoj pobožnosti Drinskim mučenicama kojima se obraćala i bila uslišana moleći se u teškim trenucima bolesti.  

Uz izvješća o proslavi spomendana blaženica bilten donosi i vijesti o događajima vezanim za Drinske mučenice, a rubrika Putevima blaženica donosi naslove: Hodočašće djelatnica katoličkih vrtića, Jedan veliki dar od Gospodina, Putevima hrvatskih blaženika u BiH, Sjemeništarci na putu Drinskih mučenica, Župljani bl. Bernadete molili zagovor, Ogledanje neba u rijeci Drini i Svjedočanstvo jednog sjemeništarca.  

Stranice posvećene životu Družbe Kćeri Božje ljubavi donosi sadržaje vezane za otvorenje Jubilarne godine Družbe koja obilježava 150 godina postojanja, osvrćući se na svečanosti u Beču i Zagrebu. S. M. Snježana Stjepandić piše o 25-godišnjoj povijesti djelovanja Kćeri Božje ljubavi u Albaniji, a s. M. Alojzija Pejković o provincijskom hodočašću Sv. Josipu.

KT