Obilježen Dan Društva bivših studenata KBF-a


Društvo bivših studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je u subotu, 17. veljače u prostorima KBF-a proslavilo svoj Dan.

Foto: ika.hr

Foto: ika.hr

Proslava je započela molitvom koju je predvodio duhovni voditelj Društva, vlč. Vlado Razum. Prisutni su se spomenuli preminulih profesora i bivših studenata, te molili za sadašnje profesore i studente Fakulteta. Molitva je upućena i za Društvo, da bude otvoreno darovima Duha Svetoga koji će utirati put bratskom zajedništvu i plodnosti u djelovanju koja privlači nove članove.

Okupljene, među kojima je bio i član osječko-đakovački nadbiskup u miru Marin Srakić, pozdravio je  potpredsjednik Društva doc. dr. sc. Denis Barić.

Pozdravnu riječ uputio je i dekan KBF-a prof. dr. sc. Mario Cifrak, te predsjednik Saveza društva bivših studenata Zagrebačkoga sveučilišta prof. dr. sc. Marijan Šafran

Aktivnosti Društva od pokretanja inicijative, preko samoga osnivanja do danas predstavila je tajnica Društva doc. dr. sc. Vanda Kraft Soić.

Izlaganje na temu Bivši studenti za sadašnje vrijeme. Zašto je važno biti član društva? održao je prof. dr. sc. Stjepan Baloban.

Kako piše laudato.hr u ovoj prigodi premijerno je predstavljena himna Društva za koju je tekst Slava Ti, predobri Bože napisao član Društva Nikola Kuzmičić, a uglazbio mo. Miroslav Martinjak. Himnu je izveo zbor studenata KBF-a pod vodstvom Ivana Ščepanovića studenta Instituta za crkvenu glazbu Albe Vidaković KBF-a.

Na kraju svečanostima, okupljenima se obratio i bivši student KBF-a, te počasni član Društva prof. emeritus Ivan Golub koji se posebno osvrnuo na godinu Jurja Križanića koja se ove godine obilježava o 400. godišnjici njegova rođenja. Nadalje je rekao kako se pitao što je to Društvo bivših studenata KBF-a, a odgovor je dobio dokumentiranim jezikom s pogledom u prošlost.

KT