Obilježen Dan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta


Četrnaesti Dan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta proslavljen je u srijedu 3. lipnja.

Program obilježavanja započeo je euharistijskim slavljem u sveučilišnoj kapeli koje je predvodio rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić u koncelebraciji s pročelnikom Odjela za komunikologiju prof. dr. Jerkom Valkovićem, zamjenikom pročelnika za komunikologiju doc. dr. Krunoslavom Novakom i sveučilišnim kapelanom Odilonom Singbom.

Akademski čin obilježavanja nastavio se potom u dvorani Bl. Alojzije kardinal Stepinac. Svečanom činu obilježavanja nazočio je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, prorektori, pročelnici Odjela, savjetnica rektora, tajnik Sveučilišta, sveučilišni kapelan i zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju, dok se program istovremeno prenosio na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Program je započeo himnom Republike Hrvatske nakon koje je uslijedilo obraćanje rektora dr. Tanjića i prigodne čestitke.

Studentima, sveučilišnim nastavnicima i djelatnicima Sveučilišta prigodnu čestitku uputio je i veliki kancelar Hrvatskoga katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Na svečanom akademskom činu dodijeljene su rektorove nagrade koje su dobitnicima uručili rektor dr. Tanjić i prorektorica za nastavu dr. Ines Sabotič. Ove godine dodijeljeno je šest rektorovih nagrada: za doprinos razvoju sveučilišne zajednice, za promicanje katoličkog identiteta Sveučilišta te za izvrsnost tijekom sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija za akademsku godinu 2018./2019.

U kategoriji za izvrsnost tijekom preddiplomskog sveučilišnog studija u akademskoj godini 2018./2019. rektorovu nagradu primili su sveučilišna prvostupnica Sara Jelovčić s Odjela za psihologiju i sveučilišni prvostupnik Josip Strčić s Odjela za sestrinstvo. U kategoriji izvrsnosti tijekom diplomskog sveučilišnog studija nagrađena je magistra psihologije Laura Kuhar. U kategoriji doprinosa razvoju sveučilišne zajednice u akademskoj godini 2018./2019. rektorovu nagradu primila je studentica Odjela za komunikologiju Bernarda Anja Buden. U kategoriji promicanje katoličkog identiteta nagrađene su studentica Odjela za sociologiju Paula Zujić i studentica Odjela za sestrinstvo Terezija Gložinić.

Tradicionalno ususret Danu Hrvatskog katoličkog sveučilišta organizira se foto-natječaj

Prvim trima nagrađenim studenticama nagrade je uručio rektor dr. Tanjić, a dobitnice su: treće mjesto pripalo je studentici Veroniki Šimić, drugo Ani Čolić, a prvu nagradu osvojila je Ivana Brdar, javlja ika.hr.

Svečani čin završio je akademskom himnom nakon koje su se svi uputili na prvi kat kako bi pogledali izložbu fotografija.

Ž.I., KT