Ovo su utjecajne hrvatske žene


Brojne su uloge i postignuća hrvatskih žena u poslovnom svijetu, a njihovim povezivanjem otvaraju se nove mogućnosti za boljitak hrvatskog društva.

Foto: Laudato.hr

Foto: Laudato.hr

Mreža hrvatskih žena (Croatian Women's Network) treću godinu organizira međunarodnu konferenciju Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!.

Pod geslom Podržimo jedna drugu! konferencija se održava u hotelu Westin u Zagrebu od 7. do 9. ožujka pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Tim povodom dodjeljuje prestižne nagrade Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Australije.

Ove godine je 21 dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene i tri su dobitnice nagrade Buduće liderice.

Među izabranim utjecajnim hrvatskim ženama za 2018. nalazi se i direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović.

Konferencija uključuje niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.

Glavna govornica konferencije je dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, također dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene 2018.

Kako navode organizatori, cilj konferencije je isticanje brojnih uloga i postignuća žena u poslovnom svijetu, ali i otvoriti mogućnosti svladavanja izazova, čijim će se ostvarenjima pridonijeti boljitku ne samo Republike Hrvatske već i svih zajednica u svijetu u kojima žive hrvatske žene.

Želja je ukazati na njihov velik doprinos te umrežavanjem i stvaranjem novih poslovnih partnerstva u Hrvatskoj i izvan nje pomoći razvoju hrvatskoga društva jer uključivanje žena u poslovni svijet te njihov napredak, znači i napredak ekonomije.

Kako piše laudato.hr Mreža hrvatskih žena osnovana je prije tri godine u Torontu i danas broji više od 500 članova diljem svijeta. Prepoznata je kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.

KT