Papin apostolski blagoslov prigodom "Trećega susreta hrvatskih katoličkih obitelji"


U povodu "Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji" Papa je uputio prigodnu poruku.

"U prigodi Trećega nacionalnog susreta obitelji koji se održava u marijanskome svetištu Gospe od Otoka u Solinu, znakovitomu središtu kršćanske povijesti hrvatskoga naroda, papa Franjo upućuje svoj srdačni pozdrav, ohrabrujući kršćanske parove da učvrste vjernost vrijednostima kršćanske vjere i obitelji. Papa potiče da obitelji budu mjesta zajedništva i molitve, istinske škole evanđelja i male kućne crkve, probuđujući svijest o svetom i nepovredivom karakteru obitelji i o njezinoj ljepoti u Božjemu naumu", ističe se u tekstu koji potpisuje Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, a koji će pročitati mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, za vrijeme središnjega euharistijskog slavlja u nedjelju, 16. rujna na Gospinu otoku, prenosi IKA.

Njegova Svetost zaziva nad sve hrvatske obitelji obilje milosti, mira i blagostanja, te povjerava zagovoru Svete nazaretske Obitelji molitve i nade ovoga dragoga naroda dubokih kršćanskih korijena.

"Tražeći da i dalje molite za Njegovo služenje Crkvi, od srca udjeljuje, Vama preuzvišeni, svim prisutnim biskupima, svećenicima, pastoralnim djelatnicima i svim sudionicima slavlja zamoljeni apostolski blagoslov", ističe se u tekstu koji potpisuje Papin državni tajnik.

KT