Zagreb

Posjet provincijala Bosne Srebrene Hrvatskom Caritasu


Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik susreo se 23. siječnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu s fra Zdravkom Dadićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Sastanku su nazočili i fra Vinko Sičaja, definitor i ekonom Provincije te predsjednik Humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante fra Stipo Karajica.

Franjevci Bosne Srebrene željeli su, javlja bosnasrebrena, upoznati ravnatelja Hrvatskog Caritasa s karitativnom djelatnošću Provincije i pomoći najranjivijim skupinama koje pruža HKO Kruh sv. Ante u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Područja karitativnog rada HKO Kruh sv. Ante su pučke kuhinje, služba medicinske pomoći, pomoć povratnicima, raseljenim osobama i drugim siromasima, skrb za djecu, stipendiranje studenata, rad s mladima i starijima te terapijski rad kroz rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika/ca o psihoaktivnim supstancama.

U proteklom vremenu HKO Kruh sv. Ante osim svojih redovitih projekata u kojima pomaže potrebitima u Hrvatskoj pomagao je i potresom pogođenim obiteljima na Banovini u izgradnji šest kuća, navodi se u izvješću Hrvatskog Caritasa.

J.Vr.,KT