Poziv na „Festival Biblije“ u Đakovu


Ured za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije 1. lipnja u Đakovu organizira susret pod nazivom „Festival Biblije“.

Foto: djos.hr

Foto: djos.hr

Susret će započeti misnim slavljem u đakovačkoj katedrali Sv. Petra te se nastavlja predavanjima u dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta, a završit će zajedničkim objedom.

„Na Festival su pozvani, naravno, svi čitači, voditelji i članovi biblijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. No poziv nije upućen samo njima, nego i svima zainteresiranima za upoznavanje tajni biblijskih svetih tekstova po kojima nam sam Bog progovara i želi oblikovati naše živote. Iz tog razloga molimo župnike da potaknu župljane odazvati se i doći na ovaj Festival gdje ćemo svi zajedno učiti kako čitati Bibliju te iz nje crpiti snagu za naše vjerničko poslanje u svijetu“, stoji u dopisu povjerenika za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. vlč. Ivana Benakovića, koji je objavljen na mrežnoj stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije, gdje se može pronaći i više informacija o prijavama za sudjelovanje.

Kako je objasnio svrha Festivala Biblije je čitanje Svetog pisma i molitva nad njim kako bi se izgrađivalo zdravu i autentičnu kršćansku duhovnost. „Biblijski tekstovi, budući da su Božja riječ, nisu samo mrtvo slovo na papiru, nego su tekstovi natopljeni Duhom i ako ih se čita u tome istom Duhu mogu nas usmjeravati prema radosnom životu u Kristu. To je ono što želimo iznova otkrivati ovim Festivalom Biblije. Ovo je prilika i biti obradovanima zajedničkim susretom uživo, jer čovjek živi od susreta. Kroz protekle dvije godine rada Ureda za biblijski pastoral mnoštvo se ljudi priključilo otkrivanju ljepote biblijskog pastorala, odnosno duhovnosti temeljene na Bibliji. Tako je kreirano i nekoliko WhatsApp i Viber grupa podrške vjernicima koji tragaju za otkrićem živoga Boga u Riječi. Ujedno je pokrenut i YouTube kanal pod nazivom Kršćanstvo koje ima smisla na kojemu se nalaze TV emisije istog naziva, propovjedi i biblijske tribine koje se održavaju diljem nadbiskupije“, napisao je vlč. Benaković.

J.P., KT