Zagreb

Predsjednik HBK blagoslovio rad Hrvatske katoličke mreže


Povodom preseljenja Hrvatskog katoličkog radija na Ksaver i integracije u Hrvatsku katoličku mrežu, predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić blagoslovio je njihov rad, u subotu 7. srpnja.

Zadarski nadbiskup Puljić tom je prigodom gostovao u programu HKR-a, zajedno s predsjednikom Odbora HBK za medije, riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem; Anitom Malenica iz Agencije za elektroničke medije; ravnateljem Mreže mons. Fabijanom Svalinom te njezinim glavnim urednikom Sinišom Kovačićem.

„Među čudesnim stvarima koje su se dogodile u 21. stoljeću jest i ova Mreža. Hrvatska katolička mreža jest medij u kojem je naglašeno hrvatsko i katoličko, a njena je prvenstvena služba evangelizacija“, istaknuo je nadbiskup Puljić koji je uputio blagoslov na rad svih djelatnika, poželjevši da Gospodin blagoslovi želju da se ovdje stvara zajedništvo. „Preko tog zajedništva svjedočimo ono za što nas je Gospodin ovlastio – da i ovim medijima potičemo ljude na dobro“, poručio je predsjednik HBK.

Nadbiskup Devčić podsjetio je na sudjelovanje Crkve u medijskom prostoru, istaknuvši kako Crkva prednjači u korištenju i stvaranju medija. „Tijekom povijesti Crkva je, koliko god su joj to okolnosti dozvoljavale, išla ukorak s medijima prepoznajući u medijima saveznika, a ne protivnika“, rekao je mons. Devčić, dodavši kako je i Crkva sama medij koji posreduje Božju riječ, Božju poruku spasenja čovjeku u svakome vremenu. „Crkva se trudi naći prikladan jezik i načine kako Radosnu vijest Evanđelja navijestiti čovjeku da se on u njoj prepozna, da u njoj otkrije svoje mjesto, svoju ulogu, da otkrije koliko ga Bog ljubi. Mreža postoji i zbog toga kako bi Crkva mogla što bolje ispunjavati svoje poslanje u svijetu“, naglasio je predsjednik Odbora HBK za medije.

Da treba postojati više različitih medija kako bi konzumenti mogli posegnuti za onime što ih zanima, smatra Anita Malenica iz Agencije za elektroničke medije, koja je čestitala na novim prostorima Mreže i poželjela uspjeh u radu svim djelatnicima.

Ravnatelj mons. Svalina naglasio je kako je smisao uspostavljanja ove Mreže evangelizacija, kako bi Mreža bila ona koja će vjernicima upućivati Radosnu vijest Evanđelja.

Glavni urednik Kovačić posebno se zahvalio svim slušateljima na podršci. Spomenuo je česte kritike upućene Crkvi da nije pronašla način kako se približiti mladima, no sada se to postojanjem Mreže mijenja, prenosi KTA.

KT