Krapinske Toplice

Preminuo Pero Kustura


U petak, 2. ožujka u bolnici u Krapinskim Toplicama, gdje je i živio, u Gospodinu je blago preminuo nakon teške bolesti, okrijepljen sv. sakramentima, Pero Kustura (pok. Stipe i Kate rođ. Tokić).

Rođen 14. listopada 1963. u Zaravni kod Šida, gdje su roditelji doselili iz Uskoplja. Odrastao je u brojnoj vjerničkoj obitelji, gdje su se njegovale ljubav prema Bogu i čovjeku. U ratnom vihoru nije čuvao svog života, nego ga spremno založio za svoju Domovinu. Tako je kao ranjenik došao u Krapinske Toplice, gdje je Bog želio ostvariti svoj plan u njegovom životu.

Bio je dobar čovjek, otac, vjernik, branitelj i uspješni poduzetnik, koji je mnogim obiteljima, uz Božju pomoć, pružao mogućnost zaposlenja. U oproštajnom govoru upravo je to naglasio njegov župnik vlč. Mato Herceg rekavši: “Nebeska se kuća gradi trudom i marom u ovozemaljskoj suznoj dolini. Dobro je to shvatio naš brat Pero. Kada se našao na poslijeratnoj raskrsnici životnih puteva i kada je morao donijeti odluku: uzeti mirovinu i nastaviti bezbrižan život ili se opredijeliti na mukotrpan pothvat poduzetništva, te radom i trudom osigurati 'kruh svagdašnji' svojoj obitelji i svojim bližnjima, on je odabrao put križa i izazova.“

Ostat će zapamćen po pružanju pomoći i djelima milosrđa bližnjima i potrebnima, kao i mnogim donacijama raznim udrugama i socijalnim ustanovama. Njegova ljubav prema čovjeku uvijek je bila konkretna, osobito je bio velik u praštanju i razumijevanju. Sam skroman i samozatajan, jer puno puta nije znala „desnica što čini ljevica“… Obitelj, supruga Irena i kćeri Vladislava i Lucija, rodbina, prijatelji, poslovni partneri, vojne počasti Republike Hrvatske s pijetetom, ljubavlju i poštovanjem odale su mu počast i svojom nazočnošću preplavili grad, u ponedjeljak, 5.ožujka kad je pokopan na groblju u Krapinskim Toplicama.   

s. Vianeja Kustura / KT