Proslava Dana Grada Slavonskog Broda i njegova nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Nepomuka


U suslavlju sa fra Goranom Malenicom večernje misno slavlje predvodio je gvardijan fra Klaudio Milohanović

Proslava Dana Grada Slavonskog Broda i njegova nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Nepomuka započela je u petak 15. svibnja zahvalnim euharistijskim slavljem u crkvi Presvetog Trojstva.

Aktualizirajući evanđelje u kojem Isus pokazuje svoju beskrajnu ljubav prema svakom čovjeku, fra Klaudio je naglasio "kako nam Isus pokazauje da i mi tako ljubimo jedni druge", piše ika.hr.

"Ne bojmo se reći da smo katolici, ne bojmo se nikakvih obzira jer Isus brine o svakome od nas. Ljubi nas i tom ljubavlju želi da i mi ljubimo druge. Gospodin želi da budemo u zajedništvu i ljubavi s njim, zato nas poziva na svoju gozbu ljubavi gdje nas kao vjernike sabire u jedno stade i kao pastir želi uzdići prema svome Nebeskom kraljevstvu. Krist nas poučava da ovdje na zemlji ljubimo najprije Boga, a onda i brata svoga. U ovom vremenu pandemije puno nam je toga bilo teško. Oni koji su oslonjeni na Gospodina, koji se daju voditi Njegovim duhom, ne boje se ničega i nikoga. Danas posebno molio za naš grad i one koji nas vode, da se uvijek oslanjaju na Gospodina, kako bi  nas vodili u ljubavi i mudrosti", rekao je uz ostalo gvardijan fra Klaudio koji je na kraju mise zahvalio predstavnicima Grada "na otvorenosti i svakoj pomoći i podršci kako samostanu tako i stanovnicima grada".

Inače na misi su sudjelovali predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom.

Slavlje je pjevanjem animirala s. Josipa Paula Jakić.

Ž.I., KT