Bjelovar

Proslavljena 110. obljetnica rođenja Bl. s. Bernadete Banja


U nedjelju, 19. lipnja u župi Duha Svetoga u Velikom Grđevcu, mjestu rođenja jedne od Bl. Drinskih mučenica, nakon trodnevne priprave, svečanim euharistijskim slavljem proslavljena je 110. obljetnica rođenja ove blaženice.

Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Mijo Posavec. Na slavlju se, uz vjernike ove župe bjelovarsko-križevačke biskupije, okupilo dvadesetak sestara iz Nove ves, Granešine, Kaptola 31, Dugog sela, Križevaca, Tuzle i Skadra na čelu s provincijalnom glavaricom s. Gordanom Igrec i sestrama iz Provincijalne uprave.

U prigodnoj homiliji župnik je istaknuo kako je "ovoj župi s. Bernadeta primjer za nasljedovanje" naglasivši kako "naša vjera treba biti iskazana našim djelima i određivati naš život. Kao što vidimo po životima Bl. Drinskih mučenica, križ života neće uvijek biti lagan već će zahtijevati potpuno predanje i povjerenje u Božju ljubav", rekao je vlč. Posavec.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik je zahvalio sestrama na dolasku i sudjelovanju u slavlju te su svi zajedno izmolili molitvu za proglašenje svetima Drinskih mučenica, javlja mrežna stranica Kćeri Božje ljubavi.

Svetu misu pjevanjem animirale su redovnice, a za orguljama svirale su s. Mirjana Potnar i kandidatica Matea Koren.

J.M., KT