Rukopoložen novi biskup Reformirane kalvinske kršćanske Crkve u Hrvatskoj


U kalvinističkoj crkvi u Hrastinu nedaleko Osijeka održano je 19. siječnja svečano bogoslužje tijekom kojega je novoizabrani biskup Reformirane kršćanske kalvinske Crkve u Hrvatskoj Petar Sen rukopoložen i uveden u službu.

Fotografija preuzeta s ika.hr

Fotografija preuzeta s ika.hr

Uz brojne uzvanike iz Hrvatske i inozemstva, napose iz Madžarske, na slavlju su bili i đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić i požeški biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Antun Škvorčević.

Kako javlja ika.hr za vrijeme bogoslužja biskup Škvorčević upriličio je prigodan pozdravni govor,

«U svetom krštenju, temelju zajedništva Crkve, postali smo dionicima Božje ljubavi koja nas je u Isusovu križu izabrala da budemo njegovi prijatelji. Biti Isusov prijatelj, više je nego biti učenik i polazište je svakog našeg ljudskog biranja u Crkvi. Veleštovani gospodine biskupe Sene! Usuđujem se u svjetlu navedenih Isusovih riječi promatrati i Vaše rukopoloženje za biskupa Reformirane kalvinske kršćanske Crkve u Hrvatskoj», rekao je mons. Škvorčević te u svoje vlastito ime, uime Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, te u ime nazočnog mons. Đure Hranića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita od srca čestitam izbor i uvođenje u službu predstojnika Reformirane kalvinske kršćanske Crkve u Hrvatskoj.

«Izabrala Vas je Isusova ljubav, razlivena u srcima vjernika, te stoga Vaša služba nadilazi konfesionalne granice», rekao je te istaknuo da je rukopolaganje upriličeno na početku Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

KT