Zagreb

Šleper pizza podijeljen za tri sata


Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci pozvala je 19. studenog sve građane da dođu po besplatne pizze.

Naime, Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze, piše IKA.

Kako je rekao voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović, za tri sata planuo je šleper s 31 paletom smrznutih pizza jednog eminentnog proizvođača iz Njemačke s kojim franjevci redovito surađuju dugi niz godina. Građani su preuzeli 24 798 komada pizza, odnosno podijeljeno je 9,6 tona pizze.

“Zahvalio bih Hrvatskoj katoličkoj mreži za medijsku akciju oglašavanja vezano uz podjelu smrznute pizze. Naime, nismo imali gdje skladištiti toliku količinu hrane. Odaziv je bio velik i sigurno smo pomogli mnogima u pripremi ručka. Dobili smo i upite od udruga izvan Zagreba za preuzimanje smrznutih pizza koji su došli do Svetog Duha i preuzeli besplatne pizze. Ovom akcijom osigurali smo ljudima obrok”, poručio je fra Vidović.

Podsjetimo, Pučka kuhinja franjevaca svakodnevno pripremi 300-tinjak obroka koji se podijele svima koji taj dan dođu na ručak. Osobitost ove Pučke kuhinje je u tome što ne provjerava identitet korisnika nego pomaže svakome čovjeku koji dođe.

KT