Služavke Malog Isusa proslavile zaštitnika svoje Družbe


Služavke Maloga Isusa, koje djeluju u Centru svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera u Slavonskom Brodu pri župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju proslavile su 24. listopada, blagdan Sv. arkanđela Rafaela, zaštitnika Družbe i 130. obljetnicu osnutka.

Zbog epidemioloških uvjeta zahvalno misno slavlje nisu slavili s narodom, nego u kapelici samostana. Predslavio ga je domaći župnik Krunoslav Karas u susavlju sa umirovljenim brodskim svećenicima mons. Stjepanom Belobrajdićem i Stjepanom Sokolovićem.

U prigodnoj homiliji župnik Karas je posvjestio kako sve što imamo, što je dio našega života, Božji dar i zasluga mnogih koji su nam toliko toga predali u nasljeđe i svojim životom postali nam blagoslov.

 „Po svojoj naravi pozvani smo im zahvaljivati tako što ćemo oplemeniti ono što smo primili i doprinijeti onome što nam je predano, biti plodonosni svojim životom“, ustvrdio je župnik Karas i sestrama na kraju poručio:

„Vi ste Služavke Maloga Isusa primile poslanje služiti najslabijima, i tako služiti Isusu. Gledajući sve sestre koje su u vašoj družbi prethodile vama mole za vas, blagoslivljaju vas, ali i očekuju da doista budete blagoslov ovome svijetu“.

B.L., J.Vr., KT