Split

Susret kard. Parolina s članovima HBK-a


Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin nakon što je u utorak, 15. rujna razgledao splitsku prvostolnicu i Riznicu katedrale susreo se u Splitu s hrvatskim biskupima članovima Hrvatske biskupske konferencije.

Kard. Parolin sudjelovao je s članovima Hrvatske biskupske konferencije na izvanrednom zasjedanju sabora HBK-a održanom pod predsjedanjem predsjednika HBK-a zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Duhovnom centru Oaza Sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu.

Na zasjedanju je, između ostalog kako javlja IKA, izabran novi generalni tajnik HBK budući da je dosadašnji generalni tajnik mons. Petar Palić imenovan za mostarsko duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko mrkanske i Hvarske biskupije. Za generalnog tajnika izabran je svećenik Varaždinske biskupije docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju istoga sveučilišta dr. Krunoslav Novak.

Kardinal Parolin će u srijedu 16. rujna u 10 sati u crkvi Svete Obitelji u Solinu zarediti za biskupa mons. Antu Jozića.

J.P., KT