Zagreb

Svakodnevni prijenos mise


Od ponedjeljka do subote u 18.30 i nedjeljom u 10.30 preko Laudato TV-a vjernici mogu sudjelovati u slavlju svete mise uživo iz Župe i svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu.

Svakodnevni prijenos misnih slavlja započinje na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, 8. rujna u 18.30. Za sve koji žele, a ne mogu biti nazočni dnevnoj svetoj misi ovaj će prijenos biti pravo duhovno bogatstvo.

Župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije o. Antonio Mario Čirko objasnio je kako su kamera u crkvi, TV ekrani u hodniku pored crkve i veliki TV panel u klaustru samostana postavljeni kako bi vjernici tijekom gužve ili roditelji s djecom mogli pratiti događanja u crkvi s tih mjesta.

„No vrhunac svega je internetski prijenos. Neizmjerno sam bio sretan kad sam dobivao povratne informacije kako stariji i bolesni župljani na taj način prate svetu misu i ostala događanja u crkvi. U razgovoru s Ksenijom Abramović, direktoricom Laudato TV-a, vidio sam mogućnost da se dođe do šireg broja vjernika koji bi mogli pratiti liturgiju kad joj zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga ne mogu biti nazočni. Također, Laudato TV na neki način sad postaje kompletan u kontekstu i prijenosa misa“, rekao je o. Antonio Mario dodajući kako vidi simboliku u tome da u svetištu Zagovornice Hrvatske, Advocate Croatiae, svi budu međusobno povezani.

KT