Slavonski Brod

Svakog prvog petka u karmelićanskom samostanu se moli pred Presvetim


Svakog prvog petka u mjesecu u samostanu karemlićanki Božanskog Srca Isusova, koje djeluju pri župi Duha Svetog u Malom Parizu, moli se pred Presvetim. Tako je bilo i u petak 5. lipnja kad se, između ostalog, molilo i za prestanak širenja „koronavirusa“.

Karmelićanke Božanskog Srca Isusuova pri župi Duha Svetoga djeluju više od pola stoljeća te su njihova vrata svakoga prvog petka u mjesecu otvorena svim vjernicima koji žele zajedno sa sestrama moliti u kapelici.

Tako su se i u petak, 5. lipnja brojni vjernici tijekom cijeloga dana izmjenjivali u kapelici i od 8 do 18 sati molili pred Presvetim na razne nakane. S njima je molilo i šest karmelićanki, koje žive u samostanu.

Kućna poglavarica s. Monika Havliček pojasnila je kako već pet godina svakog prvoga petka u mjesecu mole po preporuci njihove utemeljiteljice Bl. Marije Terezije od Sv. Josipa radi zadovoljštine za sva obeščašćivanja i pogrde koje se bezvjerstvom i krivovjerstvom nanose Božanskom Srcu Isusovu osobito nijekanjem Božanstva Sina Božjega.

Uz to su u dane pandemije, a i ovih dana, molile za prestanak širenja novog koronavirusa.

Karmelićanke Božanskog Srca Isusova u toj su župi, a i u cijelome gradu prepoznatljiva po svom zauzetom pastoralnom djelovan; katehizaciji djece i mladih, karitativnom djelovanju i drugim aktivnostima.

Brojni članovi, a među i cijele obitelji primili su u samostanu škapular, a 70-ak vjernika uključen je u Zajednicu Karmelskih laika koja već 10 godina djeluje pri samostanu.

B.Lukačević/T.M.I., KT