Zadar

U Arbanasima ukradene krune s kipa Gospe Loretske i Djeteta Isusa


Udruga mladih Arbanasa objavila je 27. srpnja sa svojoj Facebook stranici kako su provalnici ukrali krune s kipa u crkvi Gospe Loretske u zadarskim Arbanasima.

„U noći sa nedjelje na ponedjeljak dogodio se strašan vandalski čin u Crkvi Gospe Loretske u Arbanasima. Provalnici su razvalili vrata, ušli kroz sakristiju i skinuli Gospinu krunu koja desetljećima, možda i više od stoljeća krasi kip blažene Djevice Marije. Također su skinuli krunu sa kipa djeteta Isusa. Naši pretci davali su zavjete pod kipom blažene Djevice Marije, Gospe Loretske i kipom djeteta Isusa. Sentimentalna vrijednost ove krune je velika, a novčana ni blizu tome.

Svaka informacija o počiniteljima je dobrodošla. Nadamo da će razbojnici biti privedeni pravdi“, stoji u Facebook objavi Udruge mladih Arbanasa, piše bitno.net, a prenosi ika.

Slobodna Dalmacija dodaje kako policija traga za počiniteljima. Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe. Naknadno će biti utvrđena materijalna šteta.

T.M.I., KT