Rijeka

U Rijeci pokrenuta virtualna krunica studenata i mladih


Studentski kapelan Riječke nadbiskupije p. Ivan Dominik Iličić pokrenuo je molitvu virtualne krunice kao odgovor na nemogućnost okupljanja mladih zbog širenja „koronavirusa“.

Okolnosti uzrokovane koronavirusom zaustavile su aktivnosti u riječkom Centru za mlade Bl. Miroslav Bulešić te studentske kateheze u Studentskom domu Ivan Goran Kovačić, stoga je studentski kapelan u Rijeci p. Ivan Dominik Iličić pokrenuo molitvu virtualne krunice.

Realizirajući ideju kontaktirao je brojne studente i mlade koji su se vratili svojim domovima pa je tako virtualna krunica okupila mlade od Dubrovnika do Slavonije. U virtualnoj krunici, u kojoj sudjeluju i mladi iz Rijeke, povezali su svoje obitelji sa studentskim pastoralom i pastoralom mladih u Rijeci, piše ika.

U radu na ovom projektu p. Iličić poručuje da je prethodno razgovarao sa studentima, zanimao se kako se oni i njihove obitelji nose s trenutnom situacijom pandemije koronavirusa te im uputio ohrabrujuće riječi. Zamolio ih je da mu pošalju svoje video snimku molitve Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ili molitvu O Moje Isuse.

„Poziv za pozivom, poruka za porukom, snimka za snimkom, molitva za molitvom i tako je nastala ova divna krunica“, poručuje studentski kapelan.

S obzirom da smo u uskrsnom vremenu, p. Ivan Dominik pripremio je i snimio kratko razmatranje za slavna otajstva, a na kraju videa iznio nekoliko lijepih misli o važnosti molitve svete krunice. U realizaciji projekta pomogao je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende, koji je, kako poručuje studentski kapelan, veliki ljubitelj i promicatelj krunice. Također, vlč. Pende je za potrebe ovog videa uputio prigodne riječi potkrijepljene osobnim iskustvom.

„Ova virtualna krunica, očituje stvarno duhovno i molitveno zajedništvo naših mladih sa svojim svećenicima koje ne može fizička udaljenost spriječiti“, poručuje p. Ivan Dominik Iličić.

T.M.I., KT