Split

U Splitsko-dalmatinskoj županiji obvezno nošenje maski na misama


Zbog povećanja broja osoba zaraženih „koronavirusom“, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, 26. kolovoza donio odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije koje će biti na snazi 14 dana.

Foto: smn.hr

Foto: smn.hr

Između ostalih odredbi koje tom odlukom stupaju na snagu, istaknuto je, kako je objavljeno na smn.hr, da na svim društvenim okupljanjima: manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe i dr., obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice i održavanje fizičke distance od minimalno dva metra.

Iako su preporuke i odredbe biskupa Splitske metropolije i dalje na snazi, ovom prilikom iz nadbiskupije pozivaju i mole, kako svećenike tako i vjernike, da se unutar crkvenih prostora na području Splitsko-dalmatinske županije pridržava i gore donesenih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze.

Posebno se napominje da svećenici prije i nakon pričešćivanja trebaju dezinficirati ruke. Za vrijeme dijeljenja pričesti svećenici moraju nositi masku, dok su vjernici za cijelo vrijeme boravka u crkvenim prostorima dužni nositi masku.

Glede bogoslužja na otvorenom, također se potrebno pridržavati svih odredbi i preporuka Stožera civilne zaštite RH i biskupa Splitske metropolije.

J.P., KT