Zaređen još jedan salezijanac iz Žepča


Na svečanom euharistijskom slavljem u katedrali Sv. Vida u Rijeci 23. lipnja riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić za svećenike je zaredio četvoricu đakona Hrvatske salezijanske provincije Sv. Ivana Bosca.

Foto: www.novilist.hr

Foto: www.novilist.hr

Mons. Devčić je zaredio don Maria Bobića iz Splita, don Matu Kujundžića iz Splita, don Josipa Petrčića iz Zagreba i don Ivana Karola Širića. Svečanosti jenazočio veliki broj prezbitera salezijanaca predvođenih provincijalom don Tihomirom Šutalom, obitelji i prijatelji ređenika, članova i prijatelja Salezijanske obitelji te vjernika s područja Rijeke.

Na početku mise provincijal don Tihomir je istaknuo da je ređenje održano u Rijeci zato što riječka salezijanska zajednica ove godine obilježava stoljeće svoga djelovanja.

„Četvoricu đakona redimo za svećenike u sklopu proslave stoljeća salezijanske prisutnosti u gradu Rijeci. U slavlju i zahvaljivanju njima se priključuje i mjesna Crkva jer njihovih 100 godina revnoga pastoralnoga rada u odgoju i obrazovanju mladih kao i u župnome pastoralu na području Riječke nadbiskupije znači sto godina djelovanja Crkve na ovim prostorima. Zato u ovoj euharistiji želimo Gospodinu zahvaliti ne samo na njegovoj trajnoj prisutnosti među nama nego i za mnoge plodove pastoralnoga djelovanja i evanđeoskog svjedočenja duhovnih sinova Sv. Ivana Bosca u Rijeci i kvarnerskom kraju“, kazao je u svojoj propovijedi nadbiskup Devčić.

Večer uoči samog ređenje održano je molitveno bdijenje za buduće svećenike.

Ivan Karol Širić je najstariji sin od troje djece u obitelji Emila i Jele iz Žepča. Najveći dio svog teološko-filozofskog obrazovanja i redovničke formacije završio je u Italiji.

Svoju mladu misu slavit će 4.kolovoza u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Žepču.

Brane Vrbić/ KT