Salzburg

70. godina od službenog osnutka pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji


U nedjelju 10. lipnja misom u 11.30 sati u crkvi Sv. Andrije u Salzburgu Hrvatska katolička župa će proslavit 70. obljetnicu od službenog osnutka „organizirane pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji, sa sjedištem u Salzburgu" (1948.-2018.).

Svečano misno slavlje predvodit će provincijal Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba fra Ilija Vrdoljak OFM, uz koncelebraciju svećenika franjevaca koji su djelovali u misiji i župi, kao i brojnih svećenika Austrijanaca na čelu s generalnim vikarom Salzburške nadbiskupije mons. Rolandom Rasserom. Svečanom slavlju nazočit će i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić te državni tajnik za Hrvate izvan Domovine Zvonko Milas, veleposlanica RH u Austriji dr. Vesna Cvjetković, zbor franjevačkih bogoslova pod vodstvom fra Miroslava Petraca, kao i predstavnici gradskih i županijskih vlasti grada i županije Salzburg.

Nakon svete mise bit će predstavljena knjiga nastala za ovu prigodu koja riječju i slikom opisuje svih sedamdeset godina hrvatskog dušobrižništva u nadbiskupiji Salzburg.

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak, 8. lipnja nakon večernje svete mise u 18.30 sati u desnoj lađi crkve Svetog Andrije bit će otvorena izložba fotografija povodom 70. obljetnice hrvatskog dušobrižništva u Nadbiskupiji Salzburg. Izložba će biti otvorena do 18. lipnja.

Više informacija na mrežnoj stranici www.hkz-salzburg.net.

FP/ KT