Banja Luka

73. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH


U petak i subotu, 13. i 14. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održano 73. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Zasjedanje će započeti 13. srpnja u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog Vinka kard. Puljića, predsjednika BK BiH, a sudjelovat će svi članovi Biskupske konferencije BiH.

Prvog dana zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto. Na zasjedanju će također sudjelovat delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Vladika Kekić, biskup križevački, i mons. Alojzij Cvikl, nadbiskup metropolit mariborski i dopredsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Na kraju zasjedanja 14. srpnja u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održana konferencija za novinstvo na kojoj će o tijeku zasjedanja govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica.

Na blagdan Sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije u nedjelju, 15. srpnja u banjolučkoj katedrali Sv. Bonaventure bit će euharistijsko slavlje u 10 sati. Predsjedat će kardinal Puljić, a propovijedati biskup Komarica

Biskup će biti nazočni i na predstavljanju knjige – zbornika radova Dubički arhiđakonat u razvijenom srednjem vijeku i njegovi tragovi kroz kasnija stoljeća koji će 13. srpnja s početkom u 19 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci organizirati Europska akademija Banjolučke biskupije u okviru proslave blagdana Sv. Bonaventure patrona banjolučke katedrale i biskupije.

KT