Banja Luka

BK BiH održat će svoje 78. redovito zasjedanje


Nakon što su u ožujku zbog ograničenja u vrijeme pandemije „koronavirusa“, bili primorani otkazati održavanje svoga redovitog proljetnog zasjedanja u Mostaru, biskupi BK BiH održat će svoje 78. redovito zasjedanje, 13. i 14. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Zasjedanje će započeti u ponedjeljak, 13. srpnja u 9 sati. Budući da, zbog aktualne pandemije koronavirusa, nije bilo moguće održati ovogodišnje proljetno zasjedanje u Mostaru, zasjedanje u Banjoj Luci neće završiti u podne drugog radnog dana uobičajenom konferencijom za novinstvo nego će trajati do večernjih sati, 14. srpnja.

Na početku zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

Tijekom zasjedanja, kojemu će predsjedati nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić, predsjednik Biskupske konferencije BiH, biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća predsjednika o radu svih vijeća, komisija i tijela BK BiH u 2019. kao i izvješće o djelovanju Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela. Posebna tema zasjedanja, kako javlja KTA, bit će djelovanje Caritasa Bosne i Hercegovine, a biskupi će razgovarati i o pojedinim pitanjima u vezi s aktualnim stanjem u Crkvi i društvu u BiH.

Na blagdan Sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, 15. srpnja bit će euharistijsko slavlje u katedrali u 10 sati. Predvodit će ga kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren.

J.P., KT