Caritasovih 1000 radosti


Hrvatski Caritas pozvao je na tradicionalnu humanitarnu akciju “Za 1000 radosti”, kojom se po 17. put preko prigodne prodaje božićnih drvaca skuplja pomoć za siromašne obitelji iz Hrvatske.

Foto: narod.hr, fah

Foto: narod.hr, fah

Caritas će u subotu 15. prosinca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu građanima ponuditi 250 božićnih drvaca smreke koja tradicionalno daruju Hrvatske šume, dok će na štandovima nuditi promotivne materijale, od kojih su također prihodi namijenjeni siromašnim obiteljima.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da je darivanje povezano s Božićem, jer je “Bog ljubav koja dolazi čovjeku” te je zahvalio svim sponzorima i suradnicima na pomaganju i širenju te ljubavi.

U godini obilježavanja 25. obljetnice djelovanja, Hrvatski Caritas akcijom “Za 1000 radosti” predvodi darivanje u kojem sudjeluju svi uzrasti, od najstarijih do najmlađih, kazao je ravnatelj Fabijan Svalina.

Akciju su podržali predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Privredne banke čiji je ravnatelj uručio biskupu Mrzljaku ček od 250 000 kuna.

Kako piše narod.hr Hrvatski Caritas obilježava 25 godina postojanja tijekom kojih je ostvario brojne akcije pomaganja: organiziranje prihvata i skrbi za izbjegle kroz brojne kampove i prognanička naselja za vrijeme posljednjeg rata, pomoć u hrani, lijekovima, u obnovi kuća, tzv. kumstvima na daljinu i skrbi za više od 13 000 djece koja su u Domovinskom ratu izgubila roditelje, pružanje zdravstvene njege i pomoći te djelovanjem kroz Ljekarne Diakonia.

KT