Lepenica

„Dani svete Ane“ u Lepenici


U utorak, 23. srpnja počinje program obilježavanja blagdana Svete Ane, nebeske zaštitnice župe Banbrdo – Lepenica.

 

Prvu misu trodnevnicu predslavit će fra Janko Ćuro, urednik Svjetla riječi u utorak 23. srpnja u 18 sati u župnoj crkvi, a pola sata ranije pred spomen obilježjem u blizini crkve molit će se opijelo za poginule hrvatske branitelje.

Drugu misu trodnevnicu predvodit će fra Josip Tomas, gvardijan samostana Sv. Katarine Kreševo, također s početkom u 18 sati.

Misu uočnicu 25. srpnja u 18 sati predvodit će fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Na sam blagdan Sv. Ane 26. srpnja mise u župnoj crkvi su u 7, 9, 11 i 18 sati. Prvu misu predvodit će fra Stipan Radić, drugu don Marin Marić, treću fra Josip Mrnjavac, a  pod misom u 18 sati bit će blagoslov majki i djece.

Vanjska proslava blagdana je u nedjelju 28. srpnja. Mise će biti slavljene u 7, 9 i 11 sati. Prvu misu predslavit će fra Stipan Radić, drugu fra Ivica Perić, a euharistijsko slavlje u 11 sati fra Robert Slišković. Pod misom u 11 sati ujednoće biti slavljena i mlada misa fra Josipa Kapetanovića.

Uz duhovni, u Lepenici je povodom patrona župe organiziran i bogat kulturni i sportski program.

U utorak 23. srpnja s početkom u 19 i 30 sati bit će predstavljena knjiga Lukas - četiri godine u paklu i natrag, urednice Berbardice Juretić Rožman, magistrice psihologije koja se istakla u radu s ovisnicima. U glazbenom dijelu programa nastupit će Ivan Marković u pratnji Ivane Mrnjavac na klavijaturama.

Još jedna promocija knjige predviđena je za četvrtak 25. srpnja. Radi se o knjizi Župa Banbrdo- Lepenica autora Mile Jukića. Promocija počinje u 19 i 30, a po njezinu završetku bit će upriličeno otvorenje izložbe likovnih uradaka s ranijih kolonija Palete Sv. Ane. Ove kulturne događaje nastupom s gitarom upotpunit će Ivan Ivičević.

Sportski sadržaji u povodu patrona župe Lepenica traju od 15. srpnja kada je počeo 26. Memorijalni malonogometni turnir Vlatko Marković Mance koji završava 25. Srpnja. Dan prije finala spomenutog turnira, 24. srpnja održat će se i stolnoteniski te turnir u boćanju. Oba sportska događaja počinju u 19 sati.

Bogat program pripreme i proslave Sv. Ane bit će realiziran u organizaciji župe Sv. Ane Banbrdo – Lepenica, prenosi portal ARTinfo.ba.

KT