Sarajevo

Duhovni sadržaji u čast Bl. Ivana Merza, Petra Barbarića i p. Ante Gabrića


Od rujna sarajevska župa Sv. Ignacija Lojolskog na Grbavici započinje s mjesečnim duhovnim događanjima.

Župnik p. Krešimir Djaković poziva svećenike, redovnike, redovnice i vjernike grada Sarajeva da zajednički mole za proglašenje svetim i blaženim kandidata za oltar: blaženog Ivana Merza te sluge Božje Petra Barbarića i misionara p. Ante Gabrića, javlja KTA.

Svakog 10. dana u mjesecu u crkvi Sv. Ignacija častit će se Bl. Ivan Merz, svakog 15. slugu Božjega Petra Barbarića, a svakog 20. slugu Božjega p. Antu Gabrića.

Prije svetih misa molit će se krunicu za što skorije proglašenje blaženim/svetim ovih kandidata za oltar, a pod misama bit će i prigodna propovijed.

Svakog 24. u mjesecu častit će se Gospa od Puta. Prije mise molit će se krunica na nakanu „da nas naša Nebeska Majka prati svojim zagovorom na svim našim životnim putovima“, a pod misnim slavljem bit će i prigodna propovijed.

Sveta misa je radnim danom u 18 sati, a nedjeljom u 9 i 10.30. „Svi zainteresirani su dobro došli kako bi zajednički molili za proglašenje svetim i blaženim ovih naših kandidata za oltar“, stoji u pozivu p. Krešimira.

KT