BiH

Duhovno-studijsko putovanje đakona BK-a BiH


Đakoni BK-a BiH, njih 15, koji pohađaju zajedničku đakonsku godinu predvođeni svojim voditeljima mons. Pavom Jurišićem i fra Mirom Relotom od 16. do 20. svibnja nalaze se na duhovno-studijskom putovanju po Bosni i Hercegovini.

Nakon što su odslušali predviđena predavanja posljednji tjedan predviđen je za obilazak crkvenih institucija u Bosni i Hercegovini.

Prvoga dana putovanja, 16. svibnja posjetit će Mostar gdje će u katedrali slaviti sv. misu koju će predslaviti generalni vikar hercegovačkih biskupija mons. Nikola Menalo. Također će posjetiti ordinarijat, provincijalat, Caritas hercegovačkih biskupija i imati susret s upravom Provincije Svete Obitelji Školskih sestara franjevki Krista Kralja.

U utorak, 17. svibnja u jutarnjim satima đakoni će posjetiti Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u središnjici na Stupu te će zatim slaviti sv. misom na Kovačićima i imati susret s upravom Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Poslijepodnevni sati su predviđeni za boravak na teologiji u Nedžarićima gdje će budući svećenici imati prigodu sudjelovati u sportskim aktivnostima.

Za srijedu, 18. svibnja predviđena je jutarnja sv. misa u sarajevskoj katedrali Srca Isusova koju će predslaviti vrhbosanski nadbiskup i metropolita mons. Tomo Vukšić, a nakon toga posjet ordinarijatu. Toga dana đakoni će obići Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije, provincijalat Sestara Služavki Maloga Isusa, provincijalat Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-Hrvatske provincije, zatim urede BK-a BiH i Papinskih misijskih djela te Katolički školski centar na Banjskom Brijegu.

U poslijepodnevnim satima poći će u Brestovsko posjetiti sestre klarise, a u povratku će navratiti na Stup u posjet sestrama karmelićankama.

Prema rasporedu u četvrtak, 18. svibnja đakoni i njihovi voditelji posjetit će Banja Luku: ordinarijat, samostane na Marija Zvijezda i Petrićevac. Misu će slaviti u katedrali, a po povratku će navratiti u Jajce u franjevački samostan.

Na kraju ovogodišnje zajedničke đakonske godine u petak, 20. svibnja u NCM-u Ivan Pavao II. imat će završni susret s voditeljima na kojemu će predati svoje dnevnike te dogovoriti pojedinosti o polaganju završnog ispita i podjele diploma.

D. K., KT