Sarajevo

Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja


"Kao nekad pred Božić 2018", 19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja bit će održan 5. prosinca u 20.00 u dvorani „Dom mladih“ u Sarajevu.

Direkcija Festivala Kao nekad pred Božić ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz Sarajeva i BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općinom Primošten, Turističkom zajednicom Primošten i Turističkom zajednicom Grada Županja, s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te razvoja kulturnog turizma i međudržavne kulturne suradnje. Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju od 27. studenog.

„Festival Kao nekad pred Božić već 19. godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe. Inovativna produkcijska rješenja i rekoncipiranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima su neophodni za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije. Zahvaljujući Organizacijskom odboru Festivala, sastavljenom od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, Udruzi Facultas za prosperitet mladeži i Udruzi Libertas, izbjeći ćemo organizacijsku i produkcijsku rutinu te i ove godine ponuditi našim građanima jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj“, kazala je izvršna direktorica Festivala Ivana Krstanović.

„Naša publika i struka opet će vidjeti nešto novo, neočekivano i drukčije u dvorani Doma mladih u sarajevskoj Skenderiji, koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. I ove godine donosimo jednu novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne smotre koju je 2000. osmislio i utemeljio dr. sc. Marijo Pejić“, kazao je tehnički direktor Festivala Željko Gudelj.

KT